domingo, 1 de junio de 2014

EUROPA, NUESTRO CONTINENTE, AUNQUE ALGUNOS NO QUIERAN EUROPA, EL NOSTRE CONTINENT, TOT I QUE ALGUNS NO VULGUIN



Los resultados de las elecciones para el Parlamento Europeo según los países han sido desalentadores, ya que aunque en varios de ellos se eligieron a diputados de partidos que sí están interesados de verdad en nuestro Continente llamado Europa, la participación en todos esos países ha sido baja, de desinterés casi absoluto por la misma Europa, y siempre desde un punto de vista neocolonialista, es decir, si mi país no manda sobre todos los demás, no me interesa. Esto es lo que han dado a entender los países más poderosos, en algunos de ellos han ganado candidaturas populistas y xenófobas, con una visión del mundo paternalista y de seres superiores, que creíamos ya superados, teniendo en cuenta que varios de esos políticos niegan que hayan ocurrido terribles sucesos como el Holocausto judío. 



Sobre lo que ha pasado en el Estado español, los dos grandes partidos han perdido apoyo, y el nuevo partido Podemos, del profesor universitario Pablo Iglesias, el cual he visto varias veces en el programa La Sexta Noche como contertulio siempre hablando de manera firme y convencida a la audiencia frente a los contertulios conservadores que le acusaban de todo (he ido varias veces al programa como público), ha encarnado de manera coherente lo que la gente de a pie siente desde el 15-M. 



Y sobre lo de la victoria de Esquerra Republicana de Catalunya en Catalunya, ha sido coherente con lo que piensa ahora el pueblo catalán, que no le gusta nada cómo se hacen las cosas en España, mira que siempre se ha ofrecido para arreglar las cosas en el Estado español, pero nunca le han dejado, sólo a condición de que estuviera en un muy segundo plano y sin hacer sombra a la manera de hacer las cosas de Madrid. Oriol Junqueras, el profesor de Historia metido a político, primero eurodiputado y después nombrado líder del partido, está haciendo una gestión impecable en ERC, al contrario que sus antecesores. Sin extravagancias, sin ataques de ego, sin actitudes de tipo raro, vamos, de persona normal como cualquiera de nosotros y de persona culta que ha visto mucho mundo, ha resucitado un partido histórico pero que se había debilitado mucho. Un poco como Pablo Iglesias, que comparte con Junqueras lo de que también ha sido profesor en una importante Universidad. 



Al contrario que el PSC, que da bandazos sin sentido queriendo complacer a todos a la vez, y de Ciutadans y el PPC, más obsesionados en recibir elogios de los canales televisivos ultraconservadores españoles y de sus extremistas contertulios. Pero en el resto de Europa, la cosa no pinta nada bien: la victoria del FN en Francia y del UKIP en Gran Bretaña, aparte de otros fascistas en Dinamarca, muestra la peor cara de nuestro Continente, donde aun hay gente que se resiste a poner a los nazis de Hitler en cualquier sitio que no sea en un altar, y que niega sistemáticamente el Holocausto. 



Bien, el UKIP quiere ir de partido respetable y se niega a estrechar lazos con el FN por aquello de que nunca ha condenado el antisemitismo tajantemente. No sé si lo hace por el típico aire de superioridad británico frente a Francia, pero debe de ser lo único bueno que tiene ese partido. Por cierto, todos esos partidos son ultranacionalistas y xenófobos, pero lo que más me mosquea es su obsesión por conseguir alianzas entre todos ellos, siendo de países diferentes, y por lo tanto, extranjeros. 



Me recuerda a la Santa Alianza que montaban muchas Monarquías absolutas europeas en el siglo XIX, que se defendían unas a otras cuando estaba en peligro un Rey o le imponían un Régimen democrático, e invadían ese país para reponer al Monarca absoluto. O para tener un país donde recibir asilo político si tienen que huir. Pero lo peor es que todos ellos, los Le Pen incluidos, dicen tener como modelos al Iran de los ayatollahs y a Vladimir Putin, aparentemente gentes de otras razas, otras religiones que odian ellos (como la musulmana) o incluso de otras ideologías, aunque la de Putin jamás he sabido cuál es. 



En fin, muchas cosas cabe arreglar en Europa, que es nuestro Continente aunque no queramos, pero el egoísmo o las nostalgias imperiales de cada país lo hace cada vez más difícil.


EUROPA, EL NOSTRE CONTINENT, TOT I QUE ALGUNS NO VULGUIN


Els resultats de les eleccions per al Parlament Europeu segons els països han estat descoratjadors, ja que tot i que en diversos d'ells es van triar diputats de partits que sí que son interessats de debò en el nostre Continent anomenat Europa, la participació en tots aquests països ha sigut baixa, de desinterès quasi absolut per la mateixa Europa, i sempre des d'un punt de vista neocolonialista, és a dir, si el meu país no mana sobre tots els altres, no m'interessa pas. Això és el que han donat a entendre els països més poderosos, en alguns d'ells han guanyat candidatures populistes i xenòfobes, amb una visió del món paternalista i d'éssers superiors, que crèiem ja superats, tenint en compte que diversos d'aquests polítics neguen que hagin ocorregut terribles successos com l'Holocaust jueu. 


Sobre això que ha passat a l'Estat espanyol, els dos grans partits han perdut suport, i el nou partit Podemos, del professor universitari Pablo Iglesias, el qual he vist diverses vegades al programa La Sexta Noche com a tertulià, sempre parlant de manera ferma i convençuda a l'audiència davant els tertulians conservadors que l'acusaven de tot (he anat molt sovint al programa com a públic), ha encarnat de manera coherent allò que la gent del carrer sent des del 15-M. 


I sobre això de la victòria d'Esquerra Republicana de Catalunya a Catalunya, aquesta ha estat coherent amb allò que pensa ara el poble català, que no li agrada gens com es fan les coses a Espanya, mira que sempre s'ha ofert per arreglar les coses en l'Estat espanyol, però mai li han deixat fer-ho, només a condició que estigués en un molt segon pla i sense fer ombra a la manera de fer les coses de Madrid. L’Oriol Junqueras, el professor d'Història ficat a polític, primer de tot eurodiputat i després nomenat líder del partit, està fent una gestió impecable a ERC, al contrari que els seus antecessors. Sense extravagàncies, sense atacs d'ego, sense actituds de paio estrany, diguem-ne, de persona normal com qualsevol de nosaltres i també de persona culta que ha anat per tot arreu, ha ressuscitat un partit històric però que s'havia debilitat de valent. Una mica com Pablo Iglesias, que comparteix amb Junqueras el que també ha sigut professor en una important Universitat. 



Al contrari que el PSC, que fa tombs sense sentit volent complaure tothom alhora, i de Ciutadans i el PPC, més obsessionats en rebre elogis dels canals televisius ultraconservadors espanyols i dels seus extremistes tertulians. Però a la resta d'Europa, la cosa no pinta gens bé: la victòria de l’FN a França i de l’UKIP a Gran Bretanya, a part d'altres feixistes a Dinamarca, mostra la pitjor cara del nostre Continent, on encara hi ha gent que es resisteix a posar als nazis de Hitler a qualsevol lloc que no sigui damunt un altar , i que nega sistemàticament l'Holocaust. 


Bé, l’UKIP en vol anar de partit respectable i es nega a estrènyer llaços amb l’FN per allò que mai no ha condemnat l'antisemitisme rotundament. No sé si ho fa pel típic aire de superioritat britànic enfront de França, però deu ser l'única cosa bona que té aquest partit. Per cert, tots aquests partits són ultranacionalistes i xenòfobs , però el que més m’estranya d’ells és la seva obsessió per aconseguir aliances entre tots ells, sent de països diferents, i per tant, estrangers. 


Em recorda a la Santa Aliança que tenien moltes Monarquies absolutes europees al segle XIX, que es defensaven les unes a les altres quan era en perill un Rei o l’imposaven un règim democràtic, aleshores envaïen aquest país per reposar-hi el Monarca absolut. O per tenir un país on rebre asil polític si han de fugir. Però el pitjor és que tots ells, els Le Pen inclosos, diuen tenir com a models a l’Iran dels aiatol làs i a Vladímir Putin, aparentment gents d'altres races, d’altres religions que s’odien ells (com la musulmana) o fins i tot d'altres ideologies, tot i que la de Putin mai no he sabut qual és. 


En fi, moltes coses cal arreglar a Europa, que és el nostre Continent, tot i que no vulguem, però l'egoisme o les nostàlgies imperials de cada país ho fa cada vegada més difícil .

No hay comentarios:

Publicar un comentario